Termo tunel

Termo tunel


NAMENA MAŠINE

Ova automatska mašina je namenjena za pojedinačno i grupno pakovanje proizvoda u foliju, koja ima sposobnost termičkog skupljanja tako što prijanja uz proizvod i zaštićuje ga od spoljašnjeg uticaja, a kod grupnih pakovanja ostvaruje i dobru homogenost pakete.

TEHNIČKI OPIS

Prema vrsti pogonskih elemenata ovo je mehaničko pneumatska mašina. Napravljena je od inox-a koji je predviđen za ovakve namene koje se koriste u prehrembenoj i hemijskoj industriji.
Termo tunel ja automatska mašina i sastoji se iz nekoliko jedinica – uređaja koji sačinavaju funkcionalnu celinu. Jedinica za oblaganje folijim se sastoji iz nosača kotura gornje i donje folije, pegle za zavarivanje i otsecanje folije. Proizvod se ulaže preko transportne trake vrši se automatsko guranje kroz film folije, a zatim se spušta pegla i vrši se zavarivanje i otsecanje folije. Komora za termoskupljanje je postavljena na postolje transportera, a u njoj se vrši termoskupljanje folije. Vazduh u komori se zagreva električnim grejačima, njegova cirkulacije sa ostvaruje aksijalnim ventilatorom, a temperatura se reguliše pomoću termoregulatora. Koristi se specijalan sistem recikulacije vrućeg vazduha, sistem štedi značajnu količinu energije i ima visoki kapacitet skupljanja. Komora je termički izolovana. Jedinica za hlađenje paketa se nalaze iza komore i služi da ohladi foliju kojom je paket obmotan, hlađenje se vrši u struji hladnog vazduha koju ostvaruje ventilator. Prihnatni sto sa valjcima se nalazi u produžetku žičanog transportera

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Kapacitet mašine Q = 6 – 12 paketa / min
Instalisana snaga Pi = 18 kW
Radni pritisak P = 5 bar
Potrošnja vazduha 160 NI / min
Vrsta folije
Termoskupljajuća PE
Maksimalna širina folije B = 420 mm
Debljina folije 0.07 – 0.11 mm
Dimenzije mašine D x Š x V 2500 x 1000 x 1700